Kinetoterapie

Kinetoterapia este stiinta care studiaza mecanismele articulare si neuromusculare care asigura omului activitatile motrice normale.

Kinetoterapia este o metoda alternativa de tratament pentru problemele posturale si durerile de spate. Kinetoterapia te indeamna sa adopti un stil de viata sanatos, prin miscare si gimnastica medicala, te ajuta sa iti pastrezi un tonus corect al muschilor, repozitionand spatele in postura corecta si fireasca!

Programele de kinetoterapie sunt special concepute tinand cont de constitutia pacientului, varsta, afectiunea pe care o are, tipul de activitate pe care il desfasoara, stadiul de evolutie a bolii, existenta altor afectiuni.

In cadrul programelor de kinetoterapie – gimnastica medicala de recuperare – fiecare pacient beneficiaza individual de supraveghere de specialitate din partea unui kinetoterapeut. Din punct de vedere al eficienței, kinetoterapia reprezintă un adjuvant major în promovarea unei stări optime de sănătate în rândul populației.

Cea de a doua latură care intră în aria kinetoterapiei poartă denumirea de kinetoprofilaxie și reprezintă un ansamblu de mijloace și metode prin care, în cazul persoanelor clinic sănătoase sau cu probleme de sănătate minore, se iau măsuri de prevenire a apariției unor stări patologice precum: dureri ale coloanei vertebrale, hipertensiune arterială, hipercolesterolemie, exces ponderal, Tâtulburări de postură și dinamică.

  • ❗Nu sta cu durerile! Contacteaza Kinetoterapeutul pentru o evaluare posturala.

Ne puteti gasi si aici:

Copyright © 2024 · Toate drepturile rezervate · Termeni si conditii · Kineto Medicalyo ·