MASAJUL GRAVIDEI

  • Beneficiile masajului in sarcina sunt acelea de a ameliora durerile de spate, genunchi, glezne, umeri. Ajuta la reducerea ademeului gestional, in special in ultimul trimestru de sarcina. Previne aparitia vergeturilor si pastreaza elasticitatea pielii, tonizand suprafetele deteriorate de extinderea sarcinii.

    Gimnastica gravidei (kinetoterapia) este esentiala in sarcina, pentru un stil de viata sanatos, gimnastica nu trebuie intrerupta, din contra trebuie introdusa in rutina zilnica periodica a gravidei. Prin gimnastica, musculature paravertebrala  si cea din abdomenul inferior si pelvina, se mentin tonice, acest lucru ajuta gravida sa faca fata sarcinii, si sa previna durerile de spate sau picioare.

    Dacă ai o problemă medicală precum astm, o boală de inimă sau diabet, gimnastica pentru gravide este contraindicată. De asemenea, exercițiile ar putea fi dăunătoare în următoarele situații:  sângerări vaginale, placenta jos inserata, amenințare de avort spontan sau avort spontan în antecedente, o naștere prematură la activ.

Ne puteti gasi si aici:

Copyright © 2024 · Toate drepturile rezervate · Termeni si conditii · Kineto Medicalyo ·